Politică
Redactor: Marin Gherman
16 februarie 2022

Ambasada României de la Kiev este pe deplin funcțională, anunţă ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu

Ambasada României de la Kiev este pe deplin funcțională, anunţă ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu
16 februarie 2022

Ambasada României de la Kiev este pe deplin funcțională, anunţă ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu

Ambasada României de la Kiev este pe deplin funcţională – a afirmat, miercuri, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Audiat în comisiile pentru politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor de la Bucureşti asupra evoluţiilor de securitate din bazinul Mării Negre, ministrul a anunţat că a fost finalizată procedura de returnare în România a membrilor de familie ai personalului diplomatic la ambasada României de la Kiev şi de la consulatul general de la Odessa, notează Veridica.

Celelalte două misiuni consulare, care sunt la Solotvino, în Transcarpatia şi, respectiv, la Cernăuţi, în nordul Bucovinei, nu au fost vizate de această măsură, fiindcă se află în regiuni care prezintă un grad mai mare de securitate - a mai spus ministrul. Aurescu a adăugat că toate ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene la Kiev au aceeaşi logică de funcţionare şi era important să fie transmis un mesaj unitar. De la ambasadă au plecat doar doi membri ai personalului, ceilalţi 15 au rămas.

Săptămâna trecută, ministerul român de Externe a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina vecină. Diplomația de la București le recomandă puternic cetăţenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina, iar celor aflaţi deja acolo, să reevalueze necesitatea de a rămâne. Este ferm recomandată evitarea deplasărilor în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de ruși în 2014, în zona de est a Ucrainei, în regiunile Doneţk şi Lugansk, unde trupele Kievului se confruntă cu secesioniștii pro-ruși, precum şi în zona de frontieră a Ucrainei cu Federaţia Rusă şi cu Belarus. Ministerul mai sfătuieşte cetăţenii români, inclusiv reprezentanţii mass-media, să fie vigilenţi, să evite aglomerările mari de oameni, să se informeze permanent din surse sigure şi să-şi ajusteze prompt planurile de călătorie, în funcţie de situaţia de securitate din zonă.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 766


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți