Politică
Redactor: Elvira Chilaru
05 aprilie 2022

Apărătorii Ucrainei au nevoie de trei lucruri mai presus de toate: arme, arme și cât mai multe arme – președintele Poloniei

Apărătorii Ucrainei au nevoie de trei lucruri mai presus de toate: arme, arme și cât mai multe arme – președintele Poloniei
05 aprilie 2022

Apărătorii Ucrainei au nevoie de trei lucruri mai presus de toate: arme, arme și cât mai multe arme – președintele Poloniei

Președintele polonez Andrzej Duda a scris despre armele necesare ucrainenilor pe Twitter, comentând fotografiile din Bucia eliberată de ocupanți.

„Criminalilor trebuie să le zici  criminali, să fie aduși în fața justiției și condamnați. Fotografiile din Bucia infirmă credința că trebuie căutat cu orice preț un compromis. De fapt, apărătorii Ucrainei au nevoie de trei lucruri mai presus de toate: arme, arme și mai multe arme”, a scris Duda pe Twitter.

Prim-ministrul Poloniei Mateusz Morawiecki a cerut conducerii Uniunii Europene să convoace cât mai curând un summit privind crimele de război comise în Ucraina de către Rusia.

Ucraina comunității mondiale să investigheze crimele Rusiei din regiunea Kiev. În seara zilei de 2 aprilie, aproximativ 280 de localnici morți au fost găsiți îngropați în gropi comune din Bucia. Orașul a fost ocupat de trupele rusești timp de aproape o lună.

Armata Rusiei torturează și jefuiește localnicii din teritoriile ocupate, potrivit comisarului Radei Supreme pentru drepturile omului, Lyudmila Denisova.

Armata rusă a inclus violul în „arsenalul” său ca instrument de război, care este o crimă de război, a declarat ambasadorul Regatului Unit în Ucraina, Melinda Simmons.

Comentând masacrele civililor din Bucia, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a spus că acțiunile ocupanților ruși au fost „o brutalitate nemaivăzută în Europa de zeci de ani”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 461


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți