Politică
Redactor: Elvira Chilaru
01 aprilie 2022

Aproximativ 300 de mii de strămutai intern locuiesc în Transcarpatia

Aproximativ 300 de mii de strămutai intern locuiesc în Transcarpatia
01 aprilie 2022

Aproximativ 300 de mii de strămutai intern locuiesc în Transcarpatia

Aproximativ 300 de mii de strămutai intern locuiesc temporar în Transcarpatia. Acest număr de strămuați a fost anunțat de către șeful adjunct al Administrației Militare Regionale Petro Dobromilsky.

Potrivit acestuia, aproape 120.000 de persoane s-au înscris oficial la locul de reședință în comunitățile teritoriale din Transcarpatia.

„Unii sunt înscriși în sistemul de politici sociale, unde li se eliberează certificate de persoane strămutate în interiorul țării. Există aproximativ treisprezece mii de posturi vacante în locațiile noastre din comunitățile teritoriale și instituții regionale. Sunt locuri de rezervă pe care le vom desfășura, în cazul în care se deschid coridoare umanitare și vor sosi oamenii”, a spus adjunctul șefului administrației militare regionale.

"În prezent, 16.500 de persoane sunt asigurate cu mese calde. Pentru aceasta au fost alocate circa 50 de milioane de grivne: 30 de milioane - comunitățile  și 20 de milioane sunt de la bugetul regional", a spus Dobromilsky.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 256


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți