Politică
12 mai 2022

Armata Federației Ruse îi ține pe locuitorii evacuați din Mariupol într-o tabără de filtrare din regiunea Herson

Armata Federației Ruse îi ține pe locuitorii evacuați din Mariupol într-o tabără de filtrare din regiunea Herson
12 mai 2022

Armata Federației Ruse îi ține pe locuitorii evacuați din Mariupol într-o tabără de filtrare din regiunea Herson

Regiunea Herson. Locuitorii orașuli Mariupol evacuați pe teritoriul Rusiei sunt ținuți în prizonierat de armata rusă într-o tabără de filtrare într-o școală din satul Kozațk, în apropiere de Nova Kahovka, comunică Grupul pentru Drepturile Omului din Harkiv,  citat de suspilne.media.

Potrivit publicației, despre condițiile în care se află deținuții orașului Mariupol a informat prietena unuia dintre tinerii din lagărul rusesc de filtrare ”unde bărbații ucraineni sunt în condiții proaste, fără asistență medicală”.

Unul dintre bărbații răpiți a murit din cauza unor probleme de sănătate. Oamenii au fost scoși cu forța din Mariupol și transportați pe teritoriul Rusiei la jumătatea lunii aprilie. Aceștia sunt ținuți în lagăr pentru a fi identificțai bărbații, care au servit în Forțele Armate sau în Departamentul orășenesc Mariupol al Poliției Naționale.

”Bărbații evacuați din oraș sunt fotogarfiați, le sunt verificate telefoanele, li se iau amprentele degetelor și sunt interogați”, reține sursa citată. Unii dintre bărbai pot fi aruncați în gropi pentru o perioadă nedeterminată, unii au încercat să evadeze, dar au fost prinși, bătuți și puși în arest preventiv în orașul Donețk al separatiștilor proruși.

În școala din localitatea Kozațk sunt reținuți în lagărul de filtrare 188 de locuitori ai orașului Mariupol, alți 600 de bărbați – în satul Bezâmenâi de lângă Donețk, notează sursa, oamenii dorm pe podea, au la dispoziție doar o singură chiuvetă și o toaletă în curte. Printre bărbați, sunt mulți bolnavi.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 390


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți