Politică
Redactor: Elvira Chilaru
14 martie 2022

Armata Rusiei a distrus 7 spitale din Ucraina. 104 unități de sănătate sunt deteriorate

Armata Rusiei a distrus 7 spitale din Ucraina. 104 unități de sănătate sunt deteriorate
14 martie 2022

Armata Rusiei a distrus 7 spitale din Ucraina. 104 unități de sănătate sunt deteriorate

7 spitale din Ucraina au fost distruse de Rusia. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Sănătății al Ucrainei Viktor Liașko pe canalele TV ucrainene.

În plus, Liașko a informat că au fost avariate 34 de mașini medicale de urgență, majoritatea nu mai pot fi utilizate. 6 medici sunt uciși, 12 sunt răniți grav.

Ministrul a adăugat că, în același timp, unele instituții de îngrijire a sănătății au fost deja recondiționate după tirurile de artilerie la care au fost supuse.

De asemenea, în timpul discursului pe canalele  TV, Viktor Liașko a asigurat că nu s-a înregistrat lipsa de medicamente în prezent, aprovizionarea fiind regulată.

"Aș dori să mă adresez către cetățenii  ucraineni: vă rugăm să nu faceți stoc de medicamente pentru 3-6 luni. Produsele medicamentoase în Ucraina sunt furnizate în mod regulat. Nu  achiziționați medicamente în avans și nu schimbați  arhitectura de aprovizionare și disponibilitatea medicamentelor farmacii", a spus Liașko.

În același timp, el a menționat, că medicina este în prezent transferată  pe șinele medicinii militare, astfel încât problema priorității aprovizionării cu medicamente, se acordă unităților  sanitare  situate pe linia frontului, unde sunt tratați răniți sau persoanele cu politraume recuperate  după prăbușirea caselor etc.

De asemenea, s-a subliniat faptul că insulina este realizată gratuit în farmaciile din Ucraina: atât cea importată, cât și cea națională. Pentru achiziționare  e necesară doar  o rețetă a unui medic (pe suport de hârtie  sau electronică). Decizia corespunzătoare de a distribui insulina fără nici un fel de profit  a fost adoptată de Guvern la 12 martie.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 320


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți