Politică
Redactor: Elvira Chilaru
12 octombrie 2021

Armata SUA va contribui la finalizarea construcției unui centru de sport și reabilitare în vestul Ucrainei

Armata SUA va contribui la finalizarea construcției unui centru de sport și reabilitare în vestul Ucrainei
12 octombrie 2021

Armata SUA va contribui la finalizarea construcției unui centru de sport și reabilitare în vestul Ucrainei

La 13 octombrie 202  va avea loc o întâlnire în centrul regional al Transcarpatiei, la care vor participa reprezentanți ai Ambasadei SUA în Ucraina, comandamentul militar și antreprenori, a declarat comitetul de organizare. Va fi vorba despre finalizarea construcției unui centru de sport și reabilitare în centrul regional al Transcarpatiei.

Acest lucru a fost posibil datorită  activiștilor și voluntarilor care au depus cereri la diferite niveluri pentru construirea unei astfel de instituții pentru reabilitarea militarilor care au fost răniți în conflictele armate, precum și a persoanelor cu dizabilități cu tulburări musculo-scheletice.

Departamentul de Cooperare al Comandamentului Armatei Americane în Europa, care cooperează cu Ministerul Apărării din Ucraina și cu Forțele Armate din Ucraina în cadrul relațiilor bilaterale de politică externă, a decis să sprijine construcția centrului din Ujgorod, deoarece Programul de asistență umanitară al guvernului SUA vizează astfel de obiective, și anume: construirea și renovarea școlilor, a orfelinatelor și a altor prestatori  de servicii sociale din Ucraina.

Jose Hernandez, inginer militar, reprezentant al Comandamentului de reparații și construcții al US Navy și Lyudmila Kyrylenko, șefa Programului de ajutor umanitar al Departamentului  de Cooperare în Apărare a Ambasadei SUA în Ucraina, vor veni  în Transcarpatia. Ei vor reprezenta proiectanții, vor relata  despre etapa pregătitoare, componenta financiară etc.

Jose Hernandez consideră că a ajuta militarii în recuperarea lor este de fapt o chestiune foarte importantă. În general, potențialul unei astfel de instituții de reabilitare  este interesant pentru Ambasada SUA în Ucraina, deoarece construcția sa ar putea începe un parteneriat între Ujgorod și armata SUA în sfera civilă și, prin urmare, va aprofunda  prietenia dintre cele două țări.

Coordonatorul proiectului în Ujgorodd, Eduard Zaleski, a declarat că atât activiștii, cât și militarii au primit cu entuziasm vestea că Centrul de Sport și Reabilitare pentru persoanele traumate în conflictul militar din Estul țării  a fost inclus pe lista obiectivelor  susținute de guvernul SUA. Acesta va fi  un ajutor semnificativ pentru militarii noștri, fapt pentru care aducem sincere mulțumiri  tuturor celor care au contribuit la promovarea acestei probleme importante pentru regiune.

La întâlnire sunt invitați reprezentanții conducerii regiunii și municipiului, deputați ai poporului din Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 614


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți