Politică
23 septembrie 2021

Asasinat în Ucraina. Mașina unui consilier al președintelui, ciuruită de gloanțe

Asasinat în Ucraina. Mașina unui consilier al președintelui, ciuruită de gloanțe
23 septembrie 2021

Asasinat în Ucraina. Mașina unui consilier al președintelui, ciuruită de gloanțe

Mai multe persoane necunoscute au deschis, miercuri, focul asupra mașinii prim-asistentului președintelui Ucrainei. Acesta a scăpat cu viață, însă șoferul său a fost rănit, relatează Euronews.

Atacul a avut loc, miercuri dimineața, în apropierea satului Lisnyky din afara Kievului, potrivit Euronews, citat de publicația Libertataea. Atacatorii, rămași încă neidentificați, au tras zece gloanțe asupra mașinii. Sergei Shefir nu a fost rănit în atac, însă șoferul mașinii a fost rănit și internat în spital, a declarat într-un comunicat Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei.

Potrivit unui responsabil al Ministerului de Interne, Anton Gheraşcenko, şoferul, a fost „grav rănit” de tirurile trase „dintr-o pădure, din arme automate, în timp ce maşina era în mişcare”. El nu a spus nimic despre starea lui Şefir, dar potrivit unui responsabil al majorităţii prezidenţiale din Rada Supremă (Parlamentul ucrainean), David Aramahia, acesta „este în viaţă şi nevătămat”, chiar dacă în „stare de şoc”.

Un alt consilier prezidenţial, Mihailo Podoliak, a declarat pentru agenţia de presă Interfax-Ukraina că „asociază clar” acest atac cu „campania agresivă şi belicoasă împotriva politicii promovate de şeful statului”. El a promis continuarea luptei „antioligarhice şi împotriva crimei organizate”, precizează Agerpres.

Preşedintele ucrainean se află în acest moment într-o vizită de lucru la New York, în SUA, unde urmează să susţină o alocuţiune la sesiunea Adunării Generale a ONU şi are programate o serie de întrevederi cu lideri mondiali în marja reuniunii. Din delegaţia preşedintelui ucrainean face parte şi şeful administraţiei sale, Andrii Ermak.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 865


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți