Politică
Redactor: Mirela Amarie
19 martie 2021

Autoritățile spaniole au legalizat eutanasia

Autoritățile spaniole au legalizat eutanasia
19 martie 2021

Autoritățile spaniole au legalizat eutanasia

Spania se va afla pe lista țărilor care au legalizat eutanasia. La 18 martie, Congresul Deputaților (camera inferioară a parlamentului) din Spania a aprobat definitiv proiectul de lege, potrivit RTE.

Camera inferioară a parlamentului a votat pentru legalizarea eutanasiei: 202 voturi pentru, 141 împotrivă și două abțineri. Până în prezent, procedura dată era pedepsită cu până la zece ani de închisoare.

Se așteaptă ca legea să intre în vigoare în trei luni pentru a permite comitetelor regionale de control să revizuiască și să autorizeze cererile.

De acum înainte, orice cetățean adult al Spaniei sau o persoană cu permis de ședere în Regat poate solicita eutanasierea. Dar există o serie de condiții.

Pacientul trebuie să depună cererea personal și în scris. Acesta va fi analizat de o comisie medicală specială în termen de cinci săptămâni. În acest timp, persoana trebuie să-și confirme dorința de cel puțin patru ori și poate retrage cererea în orice moment.

Eutanasierea va avea loc într-o instituție medicală sau acasă. La rândul lor, profesioniștii din domeniul sănătății au dreptul să refuze să participe la procedură.

Astăzi, eutanasierea este legală în Belgia, Luxemburg, Olanda, Canada și Columbia, precum și în unele state din Australia și Statele Unite.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 513


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți