Politică
Redactor: Elvira Chilaru
06 iunie 2021

Budapesta va lansa în curând procesul de vaccinare a ungurilor din Transcarpatia

Budapesta va lansa în curând procesul de vaccinare a ungurilor din Transcarpatia
06 iunie 2021

Budapesta va lansa în curând procesul de vaccinare a ungurilor din Transcarpatia

Ungaria va începe în curând vaccinarea maghiarilor transcarpatici – a declarat la o conferință de presă șeful biroului primului ministru al Ungariei, Gergei Guiyash, în timp ce se afla în Transcarpatia.

În special, el a participat la deschiderea Casei maghiare. „Mihai Muncaci” sin Mucacevo.

Potrivit lui Guiyash, sediul operațional va oferi informații despre detaliile vaccinării în următoarele zile.

În prezent nu se știe care va fi vaccinul și unde se vor administra vaccinurile.

Politicianul a spus că numărul de vaccinuri disponibile este suficient pentru ca Ungaria să aibă grijă nu numai de ungurii care trăiesc în interiorul granițelor sale, ci și din Transcarpatia. Potrivit acestuia, în Transcarpatia este unica comunitate maghiară din zona de frontieră care în prezent nu are acces la vaccinuri, transmite MTI.

Potrivit ministrului ungar, o versiune digitală a certificatului de vaccinare va fi introdusă în Ungaria până în 15 iunie. Acesta va îndeplini cerințele documentului relevant al Uniunii Europene - va include tipul de vaccinare și datele de vaccinare.

Săptămâna trecută, guvernul maghiar a declarat că este gata să împartă cu alte țări peste 140.000 de doze de vaccin din stocurile sale neutilizate.

Ungaria a administrat cel puțin prima doză de vaccin la 52,3% din populație – cel mai bun rezultat din UE. În prezent, aproape toți cetățenii înregistrați au fost deja vaccinați.

În consecință, guvernul maghiar intenționează să doneze 100.000 de doze de AstraZeneca către Republica Capului Verde. Alte 41.000 de doze de Pfizer / BioNTech sunt planificate să fie administrate Republicii Cehe.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 492


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți