Politică
Redactor: Elvira Chilaru
26 noiembrie 2021

Călătorii vaccinați vor putea intra în UE

Călătorii vaccinați vor putea intra în UE
26 noiembrie 2021

Călătorii vaccinați vor putea intra în UE

Comisia Europeană a propus recomandări care permit călătorilor vaccinați din orice țară terță să intre în Uniunea Europeană, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

Acest lucru a fost declarat de comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ilva Johansson, la un briefing la Bruxelles, scrie „Adevărul european”.

„Vom avea noi reguli pentru călătoriile în Uniunea Europeană din țări terțe de la 1 martie. Acum avem câteva reguli pentru călătoriile necesare, când oamenii pot veni oricând în UE în caz de urgență. Avem acum și o listă cu țările din care sunt permise călătorii nesemnificative, adică pentru călătorii, include 20 de țări. Dar acum vom trece de la principiul unei liste de țări la o abordare individuală. Aceasta înseamnă că vom permite tuturor persoanelor vaccinate să vină în UE ”, a spus Johansson.

Johansson a explicat că, dacă o persoană este vaccinată cu vaccinuri recunoscute de UE, poate veni oricând în Uniunea Europeană.

În cazul vaccinării cu medicamente aprobate de OMS, dar nu de autoritatea europeană de reglementare, se recomandă și țărilor UE să permită astfel de călători. Dar acești călători vor trebui să treacă un test PCR înainte sau după sosirea în țară.

Persoanele care au un certificat care confirmă recuperarea după boală pot veni și făcând un test PCR. Copiii sub 18 ani pot veni cu un test”, a spus ea.

Din 10 ianuarie, certificatul de vaccinare din țara terță va fi recunoscut dacă nu au trecut mai mult de 9 luni de la a doua doză, în caz contrar trebuie obținută o doză suplimentară.

„Dacă vaccinarea dumneavoastră are mai mult de 9 luni din 10 ianuarie, nu puteți veni în UE dintr-o țară terță fără a primi o doză de rapel”, a spus Johansson.

În plus, resortisanții țărilor terțe nu vor putea veni în UE în scopuri turistice de la 1 martie decât dacă au fost vaccinați împotriva coronavirusului sau au dovezi de recuperare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 296


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți