Politică
Redactor: Marin Gherman
19 mai 2020

Carantină adaptivă în Ucraina, după 22 mai, cu o posibilă prelungire până pe 22 iunie

Carantină adaptivă în Ucraina, după 22 mai, cu o posibilă prelungire până pe 22 iunie

În Ucraina, începând cu data de 22 mai, va fi aplicată așa-numita carantină adaptivă, care poate fi înăsprită, însă, doar în regiunile unde vor fi observate noi focare de contaminare cu infecția COVID-19.

Despre aceasta a declarat Primul-ministru al Ucrainei, Denis Șmygal, în comentariul pentru Canalul de televiziune ICTV.

Potrivit Agenției „Ukrinform”, șeful Guvernului a specificat că, după data de 22 mai, în țară vor începe să circule unele mijloace de transport public, fiind permise competițiile sportive și activitatea hotelurilor. Carantina ar putea fi continuată până pe 22 iunie, dar cu o relaxare a măsurilor.

Totodată, restaurantele și piscinele publice vor rămâne închise, a spus Denis Șmygal, citat de Radio Ucraina Internațional.

Premierul a adăugat că unele curse aeriene vor fi reluate în luna iunie, iar activitatea metroului și grădinițelor de copii va fi restabilită de la 25 mai. În acest context, vom menționa că, potrivit datelor Ministerului Ocrotirii Sănătății, în dimineața zilei de 19 mai în Ucraina au fost confirmate 18876 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dintre care 5632 pacienți s-au tratat, fiind fixate 548 decese. În ultimele 24 de ore pe teritoriul Ucrainei au fost înregistrate 260 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 868


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți