Politică
Redactor: Mariana Struț
11 martie 2020

Carantină națională în Ucraina până pe 3 aprilie 2020

Carantină națională în Ucraina până pe 3 aprilie 2020

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a adoptat decizia de a introduce carantina pe întreg teritoriul țării din 12 martie până în 3 aprilie 2020.

Despre aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook deputata din fracțiunea parlamentară „Solidaritatea europeană”, Victoria Siumar.

„Carantina va fi introdusă de mâine până în data de 3 aprilie curent. Carantina presupune stoparea procesului de învățământ și instructiv-educativ în școli, interdicție pentru adunări în masă cu numărul de persoane peste 200 (deși Parlamentul va funcționa în mod obișnuit), vor fi sistate zborurile către o serie de țări. De asemenea va fi restricționată trecerea  frontierei la majoritatea de puncte vamale. Din 219 de puncte de trecere vamală vor funcționa doar 49. Prim-ministrul susține că aceste puncte au spații speciale pentru izolarea cetățenilor cu suspiciune de covid-19”, a specificat Victoria Siumar.

Reamintim că din data de 6 martie în toate școlile și instituțiile de învățământ superior din regiunea Cernăuți a fost introdusă carantina.

Prim-ministrul Ucrainei Denis Șmigal a confirmat că în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri a fost adoptat planul de combatere și stopare a răspândirii infecției covid-19 pe teritoriul țării, în acest sens se introduce carantină pe plan național în toate instituțiile de învățământ se interzic adunările în masă și se sistează lucrul punctelor de trecere vamală. Despre aceasta Prim-Ministrul, Denis Șmigal a anunțat în cadrul unui breefing care a avut loc după ședința Guvernului, potrivit site-lui Ukrinform.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 4129


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți