Politică
02 decembrie 2021

Casa Albă anunță consultări SUA-România pe tema acțiunilor Rusiei în Ucraina

Casa Albă anunță consultări SUA-România pe tema acțiunilor Rusiei în Ucraina
02 decembrie 2021

Casa Albă anunță consultări SUA-România pe tema acțiunilor Rusiei în Ucraina

Consultări SUA-România pe tema acțiunilor Rusiei în Ucraina. Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a avut o convorbire telefonică cu consilierul prezidențial pentru securitate al României, Ion Oprisor, „pentru a consolida cooperarea puternică dintre cele două țări în probleme de apărare, reziliență și securitate cibernetică”, anunță Casa Albă.

Potrivit comunicatului transmis de Administrația SUA, citat de știripesurse.ro, cei doi au convenit asupra importanței coordonării strânse bilaterale și prin intermediul NATO în ceea ce privește securitatea Mării Negre. Ei au făcut, de asemenea, schimb de opinii cu privire la activitățile militare rusești în apropierea Ucrainei și s-au angajat să continue consultările.

Jake Sullivan și-a exprimat sprijinul pentru eforturile României de a spori securitatea energetică în Europa, inclusiv prin angajamentul său de a aduce în România un reactor modular mic, „primul de acest fel”, construit în SUA. El a salutat, de asemenea, participarea României la Inițiativa Counter-Ransomware condusă de SUA, mai precizează Casa Albă.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 267


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți