Politică
10 ianuarie 2020

Cauze posibile pentru prăbuşirea avionului Boeing în Iran. Ucraina ia în calcul terorismul sau un atac cu rachetă

Cauze posibile pentru prăbuşirea avionului Boeing în Iran. Ucraina ia în calcul terorismul sau un atac cu rachetă

Ucraina investighează mai multe posibile cauze pentru evenimentul aviatic mortal de miercuri, în urma căruia 176 de pasageri şi membri ai echipajului au murit, avionul companiei Ukraine International Airlines prăbuşindu-se la scurt timp după decolarea din capitala Iranului, Teheran.

Șeful consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare, Oleksi Danilov, a scris, într-o postare pe Facebook, că joi urma să aibă loc întâlnirea cu autorităţile iraniene, în cadrul căreia vor fi analizare diferite cauze care ar fi putut duce la prăbuşirea aeronavei, notează Adevărul.

Potrivit CNN, prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că dovezile din prezent indică faptul că avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă antiaeriană trasă de iranieni.

„Avem informaţii din mai multe surse, atât din partea aliaţilor noştri cât şi de la propriile noastre servicii secrete. Dovezile indică faptul că avionul a fost doborât de o rachetă antiaeriană iraniană”, a declarat Justin Trudeau, conform CBC News. „Această veste reprezintă, fără îndoială, un şoc în plus pentru familiile şi aşa îndurerate”, a mai spus Trudeau.

The New York Times a publicat imagini video cu momentul în care avionul ucrainean a fost lovit de o rachetă, la câteva minute de la decolarea de pe aeroportul din Teheran. Potrivit sursei citate, în imagini se poate vedea cum avionul, aflat la mare depărtare, în aer, este lovit de un obiect ce ar putea fi o rachetă iraniană, informează Libertatea. Momentul impactului are loc în apropiere de aeroportul din Teheran, iar zona este cea în care semnalul aeronavei a dispărut de pe radar.

Şeful Comitetului Iranian de Investigare a prăbuşirii avionului ucrainean, Hassan Rezaeifar, a anunţat că Statele Unite au fost invitate să ia parte la investigaţia prăbuşirii, transmite CNN, care citează agenţia de presă iraniana FARS. Potrivit părţii iraniene, motivul pentru care invitaţia a fost transmisă e faptul că aparatul prăbuşit ar aparţine Boeing, care este o companie americană. "Boeing a numit un reprezentant fără să-şi confirme participarea", a precizat Teheranul prin ntermediul FARS. În paralel, Iranul a negat că avionul ar fi fost doborât de sistemele sale de apărare anti-aeriană.

sursa foto: korrespondent.net

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 277

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți