Politică
Redactor: Elvira Chilaru
29 iulie 2021

Ce state UE au permis intrarea ucrainenilor pe teritoriul lor: condiții de intrare

Ce state UE au permis intrarea ucrainenilor pe teritoriul lor: condiții de intrare
29 iulie 2021

Ce state UE au permis intrarea ucrainenilor pe teritoriul lor: condiții de intrare

Uniunea Europeană este deschisă turiștilor ucraineni, atât pentru  cei vaccinați împotriva coronavirusului, cât și pentru cei nevaccinați. Pentru a călători, pe lângă un pașaport biometric, trebuie să aveți fie un certificat de vaccinare, fie un rezultat negativ al testului COVID-19. În ce țări pot merge ucrainenii și în ce condiții?

Fără restricții, adică fără certificat de vaccinare sau test PCR, turiștii ucraineni pot intra în Olanda și Estonia. De la 27 iulie, Spania permite, de asemenea, în mod liber intrarea ucrainenilor  vaccinați și nevaccinați, trebuie doar să completați formularul de control sanitar de pe site-ul Ministerului Sănătății al țării și să obțineți un cod QR.

Germania admite ucrainenii cu un test PCR negativ sau un document care atestă un curs complet de vaccinare. Dar numai vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană sunt potrivite - Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson. Condiții similare de intrare sunt în Franța.

Aceleași condiții se aplică intrării în Lituania, dar numai ucrainenii nevaccinați vor trebui să facă o carantină de 10 zile la sosire (sau să treacă un test PCR în a șaptea zi de izolare). În plus, cu 48 de ore înainte de a intra în țară, trebuie să completați un formular online special și să primiți un cod QR.

Nu trebuie să fii pus în carantină după intrarea în Letonia, dar trebuie să treci un alt test PCR în termen de 24 de ore de la sosire.

Suedia le-a permis ucrainenilor să intre. Este necesar un test PCR negativ sau un test antigen sau un certificat de vaccinare. Cu toate acestea, acum Suedia recunoaște numai certificatele emise în țările UE, precum și în Andorra, Monaco, San Marino, Vatican și Elveția. Prin urmare, doar opțiunea cu test PCR este disponibilă pentru ucraineni.

Portugalia a permis turiștilor din Ucraina să intre, dar numai până pe 8 august. Condiția pentru trecerea frontierei este un test PCR negativ sau un certificat european de vaccinare.

Slovacia îi lasă din nou pe ucraineni să intre. Atât cetățenii vaccinați, cât și cei nevaccinați trebuie să se înregistreze pe un site special înainte de a călători. Doar cei care au fost vaccinați sunt eliberați din autoizolare, iar cei care nu sunt, vor trebui să petreacă 14 zile în carantină (sau să facă un test în a 5-a zi). Slovacia recunoaște toate vaccinurile aprobate de OMS.

Puteți intra în Slovenia cu un test PCR negativ sau un certificat de vaccinare. Țara recunoaște vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield, CoronaVac, Johnson & Johnson și chiar Spuntik V.

Turiștii ucraineni pot ajunge în Danemarca cu un test PCR sau un test antigen. La sosirea în țară va trebui să treacă un alt test, acesta se poate face gratuit la aeroport. Turiștii vaccinați nu trebuie sa sustină testul. Dar Danemarca recunoaște doar vaccinurile aprobate de Uniunea Europeană.

Agenția BucPress  - www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 583


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți