Politică
Redactor: Elvira Chilaru
04 martie 2022

Cehia nu va pedepsi voluntarii care vor lupta în Ucraina

Cehia nu va pedepsi voluntarii care vor lupta în Ucraina
04 martie 2022

Cehia nu va pedepsi voluntarii care vor lupta în Ucraina

Republica Cehă va aboli răspunderea penală pentru mercenarii voluntari care intenționează să ia parte la apărarea Ucrainei de agresiunea rusă.

Prim-ministrul Cehiei Petr Fiala a anunțat acest lucru pe Twitter după o întâlnire cu președintele Miloš Zeman.

„La întâlnirea cu președintele, am convenit că oamenilor,  care vor să intre în război în Ucraina și vor lupta de partea Ucrainei, putem garanta absența pedepsei sub formă de absolvire”, a scris Fiala.

Potrivit Radio Praga, premierul ceh a spus că este imposibil să se ofere o oportunitate colectivă de a merge la război în străinătate. De asemenea, din cauza numărului mare de cereri, este imposibil să se acorde aprobare individuală.

Se observă că în ultimele zile au depus la guvern cereri circa 300 de cehi, care și-au exprimat dorința de a se alătura serviciului în  armata străină. Ministerul Apărării al țării a declarat că interesul pentru a servi în armatele străine a crescut după invadarea Ucrainei de către Rusia și apelul președintelui Volodimir Zelenski a cerut străinilor să apere Ucraina.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 352


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți