Politică
Redactor: Mirela Amarie
12 martie 2021

Cernăuțenii sunt invitați să discute proiectul Strategiei naționale pentru crearea unui spațiu fără bariere

Cernăuțenii sunt invitați să discute proiectul Strategiei naționale pentru crearea unui spațiu fără bariere
12 martie 2021

Cernăuțenii sunt invitați să discute proiectul Strategiei naționale pentru crearea unui spațiu fără bariere

Cernăuțenii se pot alătura discuției publice a proiectului Strategiei naționale pentru crearea unui spațiu fără bariere în Ucraina, elaborat de un grup de lucru interinstituțional al Cabinetului de Miniștri al Ucrainei la inițiativa primei doamne Olena Zelenska.

Peste 230 de experți din toată Ucraina au participat la lucrările privind strategia, iar propunerile lor stau la baza acestui document. Au lucrat în grupuri tematice în 6 domenii - de la accesibilitate fizică la accesibilitate digitală.

Proiectul de strategie prevede o abordare cuprinzătoare a construirii unui spațiu fără bariere pentru toate grupurile sociale, inclusiv tinerii, părinții, copiii cu vârsta sub 6 ani, copiii și adulții cu dizabilități și vârstnicii.

Ministrul Dezvoltării Comunităților și Teritoriilor din Ucraina, Oleksiy Cernișov, a menționat: „Împreună cu experți și reprezentanți ai autoguvernării locale, am dezvoltat peste 600 de propuneri și inițiative. Acestea acoperă diferite domenii: de exemplu, reglementarea accesibilității transportului public, stimulente pentru angajatori pentru a menține diversitatea în rândul angajaților și studii pe tot parcursul vieții”.

Mai multe detalii despre proiectul Strategiei naționale pentru crearea unui spațiu fără bariere în Ucraina pot fi găsite pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale, iar cei interesați pot trimite sugestii și comentarii până pe data de 24 martie 2021, prin e-mailul: filonychkv@minregion.gov.ua.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 363


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți