Politică
15 octombrie 2021

Cernăuți: Explicații pentru arborarea drapelului naționalist ucrainean pe fațada unui liceu

Cernăuți: Explicații pentru arborarea drapelului naționalist ucrainean pe fațada unui liceu
15 octombrie 2021

Cernăuți: Explicații pentru arborarea drapelului naționalist ucrainean pe fațada unui liceu

A fost depusă o plângere împotriva directorului Liceului №5 din Cernăuți pentru arborarea steagului negru-roșu alături de drapelul albastru-galben pe fațada isntituției, a declarat directorul liceului Galina Abramiuk.

Potrivit directorului, steagul a fost arborat pe clădire, deoarece sub acest drapel  negru-roșu luptă militarii ucraineni în estul proseparatist al țării, potrivit audiovizualului public din regiune UA:Bucovina.  În aceeași zi, la Departamentul de învățământ al orașului a fost depusă o plângere. Potrivit doamnei Abramiuk, ea trebue să ofere o explicație oficială.

Vom reaminti, Consiliul Orășenesc Cernăuți a adoptat în anul 2018 un proiect de decizie privind arborarea, cu ocazia sărbătorilor naționale, a steagului negru-roșu  pe clădirea primăriei, pe fațadele instituțiilor consiliului, de asenemea, se recomandă să fie arborat și pe fațada altor instituții din oraș.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 648


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți