Politică
Redactor: Marin Gherman
08 aprilie 2021

Cinci state NATO au purtat discuții pentru a sprijini Ucraina – comunicat al Pentagonului

Cinci state NATO au purtat discuții pentru a sprijini Ucraina – comunicat al Pentagonului
08 aprilie 2021

Cinci state NATO au purtat discuții pentru a sprijini Ucraina – comunicat al Pentagonului

Subsecretarul de apărare pentru politici al SUA, Amanda Dory, a participat la o întâlnire virtuală a statelor membre NATO, Canada, Lituania, Polonia și Regatul Unit, care sunt principalii contribuabili la asistența de securitate din Ucraina. Reuniunea a fost găzduită de secretarul de stat pentru apărare al Regatului Unit, Ben Wallace, potrivit unui comunicat al Pentagonului.

Liderii și-au reafirmat sprijinul neclintit pentru suveranitatea Ucrainei, integritatea teritorială și aspirațiile ei euro-atlantice și au discutat preocupările cu privire la creșterea activității militare rusești în regiune. Acțiunile destabilizatoare ale Rusiei subminează decalarea tensiunilor realizate prin acordul intermediat de OSCE din 27 iulie 2020.

Liderii și-au reiterat angajamentul de a oferi instruire și sprijin pentru consolidarea capacității forțelor ucrainene de a păstra integritatea teritorială a țării și a continua progresul către interoperabilitatea NATO.

Se va reaminti că Statele Unite, țările occidentale și NATO și-au exprimat sprijinul puternic pentru Ucraina pe fondul escaladării situației din Donbas, precum și a acumulării forțelor ruse de-a lungul frontierei ucrainene.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 863


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți