Politică
20 iunie 2021

Claudiu Târziu, în vizită în regiunea Odesa: „Nu cerem nimic în plus faţă de ceea ce oferim la rândul nostru”

Claudiu Târziu, în vizită în regiunea Odesa: „Nu cerem nimic în plus faţă de ceea ce oferim la rândul nostru”
20 iunie 2021

Claudiu Târziu, în vizită în regiunea Odesa: „Nu cerem nimic în plus faţă de ceea ce oferim la rândul nostru”

Autorităţile de la Kiev trebuie să respecte drepturile comunităţii istorice româneşti într-o măsură "proporţională cu tratamentul corect" de care au parte minorităţile etnice care locuiesc pe teritoriul României, a afirmat senatorul AUR Claudiu Târziu, preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni, la Forumul internaţional "Comunităţile româneşti din regiunea Odesa: modalităţi eficiente de dezvoltare a relaţiilor ucraineano-române".

"Nu cerem nimic în plus faţă de ceea ce oferim la rândul nostru minorităţilor etnice care trăiesc pe teritoriul românesc: drepturi lingvistice, educaţionale şi culturale în limba maternă - toate consfinţite de Constituţie. Doleanţele fraţilor noştri din Sudul Basarabiei sunt de a conserva şi de a exprima - liber - ceea ce le aparţin dintotdeauna: limba română, cultura naţională şi procesul educaţional, după criterii care să le respecte identitatea de neam. Nimic mai legitim de atât", a afirmat liderul AUR, la Forumul organizat la Ismail de către Rectoratul Universităţii Umaniste de Stat şi Consulatul General al României la Odesa, precizează vineri AUR, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Claudiu Târziu, "în absenţa unei politici articulate şi coerente din partea partidelor care s-au perindat la guvernare, comunitatea istorică din Ucraina este supusă unui intens şi agresiv proces de asimilare forţată din partea statului ucrainean".

Aflat într-o vizită oficială de două zile în Ucraina, în fruntea unei delegaţii parlamentare, senatorul Claudiu Târziu a purtat discuţii cu cadrele didactice din cadrul Universităţii Umaniste de Stat din Ismail şi a fost primit de către primarul oraşului, Andrii Abramchenko, precum şi de către preşedintele Administraţiei raionale Ismail, Radion Abaşev, notează Agerpres, citată de Radio Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 778


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți