Politică
Redactor: Marin Gherman
17 mai 2019

Coaliţia din Rada Supremă de la Kiev și-a încetat activitatea, Zelenski nu mai are dreptul să dizolve Parlamentul

Coaliţia din Rada Supremă de la Kiev și-a încetat activitatea, Zelenski nu mai are dreptul să dizolve Parlamentul

Coaliţia majoritară Ucraina Europeană, din cadrul Radei Supreme de la Kiev, și-a încetat activitatea, din cauza retragerii fracțiunii Frontul Popular din coaliție.

Anunţul a fost făcut oficial vineri, 17 mai, de către preşedintele Parlamentului de la Kiev, Andri Parubi.

"Având în vedere declarația șefului partidului parlamentar Frontul Popular cu privire la retragerea partidului din coaliție și ca urmare a încetării activității coaliției, anunţ pe această cale că astăzi coaliţia fracţiunii majoritare Ucraina Europeană, din Rada Supremă de la Kiev, Legislatura a VIII-a, și-a încetat activitatea", a menţionat Andri Parubi, citat de Rador.

Potrivit Ukrinform, citat de BucPress, președintele Radei a adăugat că, potrivit Constituției, deputații trebuie să formeze o nouă majoritate în termen de o lună de la data încetării activității coaliției.

„În conformitate cu punctul 7 al articolului 83 din Constituția Ucrainei în termen de o lună de astăzi, data încetării coaliției de fracțiunil parlamentare în Rada Supremă a Ucrainei se formează o nouă coaliție", a spus Parubi.

După cum s-a raportat anterior sediul central al președintelui nou ales al Ucrainei a declarat că Vladimir Zelenski, care va fi inaugurat pe 20 mai, va iniția dizolvarea Parlamentului din cauza lipsei de 226 de deputați în coaliție. De acum înainte, parlamentul are 30 de zile pentru a forma o nouă majoritate, iar președintele este lipsit de dreptul de a dizolva Rada, pe motivul lipsei unei coaliții. Această perioadă de 30 de zile va expira la data de 16 iunie și de la această dată de dizolvarea nu mai este posibilă, deoarece Constituția nu permite dizolvarea cu șase luni înainte de următoarele alegeri parlamentare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 511

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți