Politică
Redactor: Marin Gherman
12 februarie 2020

Comisarul UE pentru extindere s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, dar și cu reprezentanții minorităților naționale (AUDIO)

Comisarul UE pentru extindere s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, dar și cu reprezentanții minorităților naționale (AUDIO)

Comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocierile privind extinderea, Olivér Várhelyi, a avut o întrevedere cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

Comisarul UE a scris pe contul său de Twitter că discuția cu Zelenski a fost „minunată”. „Am convenit să consolidăm cooperarea economică pentru a construi o economie puternică și durabilă în Ucraina. Am discutat despre progresele în reforme, inclusiv în sistemul judiciar și despre necesitatea de a găsi o soluție la problema minorităților naționale", a menționat Olivér Várhelyi.

În același timp, în comunicatul oficial al Oficiului Președintelui Ucrainei nu se amintește despre vreo discuție despre situația minorităților naționale.

Un comunicat de presă al biroului președintelui prezintă în detaliu că reuniunea a fost despre „procesul de reformă și cooperare”. Printre problemele discutate cu comisarul se numără semnarea Acordului privind spațiul aviatic comun, începutul negocierilor privind așa-numita renunțare la viza industrială, aprofundarea cooperării în sfera digitală și altele. În schimb, problema minorităților naționale nu a fost menționată în comunicatul Președinției.


Merită menționat faptul că în data de 12 februarie a avut loc o întrevedere a Comisarului UE cu reprezentanții minorităților naționale din Ucraina. La întâlnire au participat Aurica Bojescu, Secretar Responsabil al Uniunii Interregionale „Comunitatea Românească din Ucraina”, Deputat în Consiliul regional Cernăuți în 4 legislaturi (1998-2015); Dr. Ion Popescu, Asociat onorific al AP a Consiliului Europei, deputat în Parlamentul Ucrainei în 5 legislaturi; Anton Kisse, deputat in Parlamentul Ucrainei în 4 legislaturi, Președintele Asociației Bulgarilor din Ucraina; Laslo Brenzovych, Deputat în Parlamentul Ucrainei (2014-2019), Președintele Societății Culturale a Maghiarilor din Transcarpatia.

Ion Popescu, Asociat onorific al AP a Consiliului Europei, deputat în Parlamentul Ucrainei în 5 legislaturi, a oferit un interviu postului de Radio Cernăuți după desfășurarea întâlnirii de la Kiev. Interviu poate fi audiat în subsolul acestui text.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Material audio


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1153
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți