Politică
Redactor: Marin Gherman
19 martie 2020

Comisia Europeană anunță noi obiective în cadrul Parteneriatului Estic din care fac parte Ucraina și Republica Moldova

Comisia Europeană anunță noi obiective în cadrul Parteneriatului Estic din care fac parte Ucraina și Republica Moldova

Comisia Europeană anunță noi obiective în cadrul Parteneriatului Estic, program al Uniunii Europene din care face parte Ucraina și Rep. Moldova, alături de alte state post-sovietice, notează Radio Chișinău.

Obiectivele politicii pe termen lung a Parteneriatului Estic după 2020 au ca scop sporirea comerțului, consolidarea conectivității și aprofundarea integrării economice cu Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rep. Moldova și Ucraina, consolidând instituțiile democratice, statul de drept, reziliența de mediu și climatică, sprijinind transformarea digitală și promovând societăți echitabile și inclusive.

Înaltul Reprezentant al UE Josep Borrell a spus că Parteneriatul Estic rămâne un element esențial al politicii externe a UE, iar propunerile vor consolida în continuare cele șase țări partenere, menținând în același timp accentul pe livrarea unor rezultate tangibile, pozitive pentru toți cetățenii.

Comisarul european pentru Vecinătate și Negocieri privind Extindere, Olivér Várhelyi, a transmis un mesaj foarte clar țărilor partenere din est de sprijin pentru a construi economii puternice prin atragerea investițiilor străine directe și prin consolidarea conectivității în sectoarele cheie, precum transportul, energia și mediul.

”Vom lucra îndeaproape pentru a aborda provocările de astăzi în ansamblu, inclusiv pandemia COVID-19 în curs de desfășurare”, a subliniat oficialul european.

Următorul Summit al Parteneriatului Estic se va desfășura în iunie 2020.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 388

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți