Politică
04 mai 2022

Comisia Europeană propune sancționarea celor implicați în masacrele din Ucraina

Comisia Europeană propune sancționarea celor implicați în masacrele din Ucraina
04 mai 2022

Comisia Europeană propune sancționarea celor implicați în masacrele din Ucraina

„Îi vom sancţiona pe militarii de rang înalt şi pe alţi indivizi care au comis crime de război în Bucea şi care sunt responsabili de asediul inuman al oraşului Mariupol”, a declarat Von der Leyen în faţa Parlamentului European.

Aceste măsuri restrictive se adaugă celor instituite împotriva a 680 de persoane şi 53 de entităţi ruseşti în legătură cu invazia Rusiei în Ucraina, pe care UE le aplică de la sfârşitul lunii februarie, sancţiuni instituite inclusiv împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, ministrului său de externe Serghei Lavrov şi a unui grup mare de oligarhi apropiat de Kremlin.

Persoanelor vizate de aceste sancţiuni le va fi interzis accesul în spaţiul Uniunii Europene şi li se vor îngheţa conturile în UE. De asemenea, cetăţenilor sau entităţilor europene li se interzice să pună fonduri la dispoziţia lor.

„Aceasta trimite un alt semnal important tuturor celor implicaţi în războiul dus de Kremlin: ştim cine sunteţi şi veţi fi traşi la răspundere”, a avertizat Von der Leyen.

Este pentru prima oară când UE îi sancţionează în mod specific pe cei implicaţi în masacrele comise împotriva civililor în Ucraina, imagini cu cadavre risipite pe străzile din Bucea sau cu gropi comune descoperite şi în ale suburbii ale Kievului au făcut înconjurul lumii după retragerea trupelor ruse la începutul lunii aprilie. Până luni, până la 1.202 de cadavre ale civililor au fost recuperate la periferiile capitalei ucrainene.

De asemenea, Mariupolul, care avea o populaţie de circa 500.000 de persoane înainte de război, a fost practic distrus de atacurile ruseşti, în timp ce trupele ruse asigură că au preluat deja controlul asupra întregului oraş-port, cu excepţia combinatului siderurgic Azovstal, asupra căruia a fost lansat un asalt marţi.

Autorităţile ucrainene semnalează că 10.000 de locuitori din Mariupol se află în prezent în oraşul în ruine, fără apă curentă, electricitate sau produse de bază şi denunţă că Moscova le-a blocat încercările de a aduce ajutor umanitar în zonă.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 145


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți