Politică
Redactor: Marin Gherman
01 martie 2021

Consilierii locali Cernăuți solicită conducerii ucrainene să adopte legea referendumului

Consilierii locali Cernăuți solicită conducerii ucrainene să adopte legea referendumului
01 martie 2021

Consilierii locali Cernăuți solicită conducerii ucrainene să adopte legea referendumului

Consilierii locali Cernăuți s-au adresat către Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski și șeful Radei Supreme, Dmitro Razumkov, să inițieze adoptarea Legii Ucrainei „Privind referendumul local”, notează Agenția BucPress.

Adresarea a fost votată de 24 de consilieri din inițiativa șefului fracțiunii „Slujitorul poporului”, Vitali Druganovski.

„Credem că trebuie să mergem mai departe și să oferim oamenilor dreptul de a influența deciziile nu numai ale autorităților centrale, ci și ale celor locale. Prin urmare, facem apel la Rada Supremă să adopte o lege care să permită  referendumurile locale. Și să considerăm deciziile oamenilor ca un ghid pentru noi nu numai o dată la 5 ani, când se organizează alegeri, ci în fiecare zi. Credem că comunitățile înstărite sunt posibile numai acolo unde oamenii au un instrument  real de a influența deciziile prin referendum. Vedem acest lucru pe exemplul statelor de succes, printre care vrem să se numere și Ucraina", se spune în apelul consiliului local Cernăuți.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 609


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți