Politică
Redactor: Mirela Amarie
28 mai 2021

Consiliul Național de Televiziune și Radiodifuziune al Ucrainei amendează canalele lui Medvedciuk

Consiliul Național de Televiziune și Radiodifuziune al Ucrainei amendează canalele lui Medvedciuk
28 mai 2021

Consiliul Național de Televiziune și Radiodifuziune al Ucrainei amendează canalele lui Medvedciuk

Consiliul Național de Televiziune și Radiodifuziune al Ucrainei a amendat canalele de televiziune NewsOne, NAȘ („AL NOSTRU) și 112 Ucraina pentru apelurile de incitare la război și discriminare împotriva forțelor armate ucrainene.

Sancțiunile pentru fiecare canal depășesc 100.000 de grivne, potrivit Consiliului Național.

Postul de televiziune NewsOne trebuie să plătească o amendă de 114 mii de grivne pentru declarația invitatului emisiunii din 4 ianuarie 2021 „Epicentrul politicii ucrainene”, Vyaceslav Pihovșek, care conținea caracteristici xenofobe, discriminatorii și umilitoare. Se observă că nici gazda, nici conducerea canalului nu au luat măsuri pentru a îl opri pe invitat.

Canalul 112 Ucraina a fost obligat să plătească o amendă de 114 mii de grivne pentru declarația fostului deputat al poporului, Petro Simonenko, în cadrul emisiunii „Vocea poporului”, care a fost difuzată în 29 și 31 ianuarie 2021. Se remarcă faptul că, Simonenko a numit conflictul armat din Donbas „război civil”, care exclude participarea Federației Ruse.

Canalul NAȘ a primit două amenzi în valoare de peste 228 de mii de grivne. Prima pentru emisiunea „Maraton” din 15 decembrie 2020, în care fostul prim-ministru al Ucrainei Mykola Azarov a negat participarea Rusiei la agresiunea armată împotriva Ucrainei. A doua pentru difuzarea aceluiași program pe 15 ianuarie 2021. În cadrul acestuia, deputatul poporului din convocările V-VII din Rada Supremă, Olena Bondarenko, a numit militarii forțelor armate „criminali”.

Pe lângă amenzile date canalului NAȘ, se așteaptă o altă inspecție neprogramată pentru talk-show-ul „Maraton” din 4 mai 2021.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 386


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți