Politică
Redactor: Svetlana Pantea
04 ianuarie 2022

Consiliul NATO-Rusia ar putea fi convocat la 12 ianuarie

Consiliul NATO-Rusia ar putea fi convocat la 12 ianuarie
04 ianuarie 2022

Consiliul NATO-Rusia ar putea fi convocat la 12 ianuarie

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a convocat Consiliul NATO-Rusia pentru data de 12 ianuarie, a anunţat marţi o oficialitate a Alianţei Nord-Atlantice, citată de Reuters, scrie Agerpres.

''Orice dialog cu Rusia ar trebui să se desfăşoare pe bază de reciprocitate, să abordeze îngrijorările NATO legate de acţiunile Rusiei ... şi să aibă loc în consultare cu partenerii europeni ai NATO'', a afirmat reprezentantul Alianţei, făcând referire la criza din Ucraina.

În ultimele luni, Jens Stoltenberg i-a propus în repetate rânduri Moscovei să reia dialogul în cadrul Consiliului NATO-Rusia, organism de cooperare creat în 2002, dialog în prezent suspendat din cauza conflictului din Ucraina, notează sursa.

Alianţa Nord-Atlantică a denunţat constant, în ultimii ani, anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, în martie 2014, şi a cerut respectarea suveranităţii şi a integrităţii teritoriale ale Ucrainei.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 166


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți