Politică
Redactor: Elvira Chilaru
14 ianuarie 2021

Consiliul regional Transcarpatia va examina problema tarifelor la gaz și electricitate în contextul protestelor din Ucraina

Consiliul regional Transcarpatia va examina problema tarifelor la gaz și electricitate în contextul protestelor din Ucraina
14 ianuarie 2021

Consiliul regional Transcarpatia va examina problema tarifelor la gaz și electricitate în contextul protestelor din Ucraina

Un demers către președintele consiliului regional Transcarpatia Alexey Petrov de la deputații consiliului regional de legislatura a VIII-a fost publicat  la 13 ianuarie.

Potrivit documentului, deputații solicită sprijin pentru decizia „Cu privire la recursul împotriva inadmisibilității creșterii prețurilor la furnizarea și distribuția energiei electrice și a gazelor naturale”.

Conform articolului 46 partea 7 și în conformitate cu articolul 46 partea 4 din Legea Ucrainei „Cu privire la autogestiunea locală în Ucraina”, solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare a Consiliului regional Transcarpatia  imediat la propunerea a cel puțin o treime din deputații  Consiliului  regional transcarpatic „Cu privire la  inadmisibilitatea creșterii prețurilor la furnizarea și distribuția energiei electrice și a gazelor naturale”.

Necesitatea urgentă pentru demersul  relevant este cauzată de creșterea necontrolată a tarifelor la gaz și electricitate pentru populație, deoarece economia se află într-o situație foarte gravă în condițiile pandemiei de coronavirus, se arată în document.

Se va reaminti că protestele împotriva creșterii tarifelor la gaz și electricitate au început duminică în Ucraina.

Transcarpatienii au aderat și ei  la protestele  din toată Ucraina. Luni, locuitorii din raioanele Hust și Svaleava au protestat și au blocat drumul. A doua zi lot li s-au alăturat locuitorii raionului Vinogradiv.

De asemenea, mitingurile sunt planificate sub zidurile consiliului regional transcarpatic.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 437


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți