Politică
19 septembrie 2017

Controversata Lege a Educaţiei din Ucraina a fost semnată de preşedintele Parlamentului

Controversata Lege a Educaţiei din Ucraina a fost semnată de preşedintele Parlamentului

Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei Andrii Parubii a semnat în data de 19 septembrie 2017 proiectul de lege „Despre Învăţământ”. Semnarea proiectului de lege, votat de Rada Supremă la 5 septembrie curent, a avut loc în cadrul unui briefing la Kiev – notează BucPress.

„Legea a fost semnată. O înaintez spre promulgarea Preşedintelui Ucrainei”, a declarat Preşedintele Radei Supreme.

De menţionat că noua Lege a Educaţiei a stârnit nemulţumiri în rândul minorităţilor naţionale din Ucraina, dar şi la nivelul Ministerelor de Externe ale unor state aparte.

Reamintim că  ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu, alături de omologii săi din Bulgaria, Ekaterina Zakharieva, din Grecia, Nikos Kotzias și din Ungaria, Péter Szijjártó, au transmis ministrului Afacerilor externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, Secretarului General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland și Înaltului Comisar al OSCE pentru Minorități Naționale, Lamberto Zannier, o scrisoare comună prin care au exprimat îngrijorarea și profundul regret față de adoptarea recentă de către Rada Supremă a proiectului de Lege a Învățământului din Ucraina.

Comunitatea românească din Ucraina i-a solicitat Preşedintelui Petro Poroşenko să blocheze prin veto această lege, considerând-o una care determină asimilarea lingvistică a minorităţilor naţionale. Cu o scrisoare deschisă românii din Ucraina s-au adresat şi Preşedintelui României Klaus Iohannis.

Din păcate reacţia preşedinţiei române se lasă aşteptată.

BucPress 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 2375

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți