Politică
03 ianuarie 2022

Convorbire Biden-Zelenski: Răspuns decisiv, dacă Rusia va invada Ucraina

Convorbire Biden-Zelenski: Răspuns decisiv, dacă Rusia va invada Ucraina
03 ianuarie 2022

Convorbire Biden-Zelenski: Răspuns decisiv, dacă Rusia va invada Ucraina

Președintele SUA Joseph Biden a purtat o conversație telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, informează secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

"Președintele Biden a spus clar că Statele Unite, aliații și partenerii săi vor răspunde decisiv în cazul în care Rusia va invada Ucraina. Liderii și-au exprimat sprijinul pentru eforturile diplomatice care vor începe săptămâna viitoare cu un dialog bilateral privind stabilitatea strategică NATO-Rusia prin intermediul Consiliului Rusia-NATO și în Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa ", - a precizat Psaki într-un comunicat, citat de agenția ucraineană ukranews.

Președintele Biden a subliniat angajamentul Statelor Unite, al aliaților și partenerilor cu privire la principiul „nimic despre tine, fără tine” și față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Șeful Casei Albe și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru măsurile de consolidare a încrederii pentru dezamorsarea tensiunilor din Donbas și stabilirea unei diplomații active pentru promovarea acordurilor de la Minsk în sprijinul ”formatului Normandia”.

Potrivit mass-media ucraineană, Zelenski constată extinderea zonei de agresiune a Rusiei în Marea Azov după discuțiile Biden - Putin.

În timpul unei conversații din 7 decembrie, președintele american Joe Biden l-a avertizat pe președintele rus Vladimir Putin despre impunerea sancțiunilor  economice dure  împotriva Moscovei în cazul escaladării conflictului cu Ucraina.

Negocierile dintre Rusia și Statele Unite sunt programate pentru 10 ianuarie, în cadrul cărora vor fi discutate propunerile Kremlinului, care cere încetarea extinderii NATO  către Europa de Est, inclusiv cu Ucraina.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 530


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți