Politică
Redactor: Marin Gherman
10 martie 2021

Coronavirus: Kievul denunţă o „isterie anti-vaccin”

Coronavirus: Kievul denunţă o „isterie anti-vaccin”
10 martie 2021

Coronavirus: Kievul denunţă o „isterie anti-vaccin”

Ministrul sănătăţii al Ucrainei a denunţat o "isterie anti-vaccin" în ţara sa, deplângând încetineala procesului de vaccinare împotriva COVID-19 şi îndemnând personalul din sistemul sanitar să se vaccineze, informează AFP, citată de Agerpres.

Ucraina şi-a început campania de imunizare pe 24 februarie, în urma majorităţii ţărilor europene şi a imunizat până acum în jur de 19.000 de persoane, în special personal medical şi militari.

"Nu sunt mulţumit de aceste cifre", în condiţiile în care "se prevedea ca până la sfârşitul săptămânii să ajungem la 10.000 de vaccinări pe zi şi să majorăm această cifră", a declarat ministrul Maksym Stepanov în timpul unei conferinţe de presă. "Îndemn personalul medical să nu tărăgăneze cu vaccinarea şi să se protejeze", a mai spus el, văzând în aceasta "o problemă de securitate naţională".

De asemenea, el a denunţat "o campanie anti-vaccin" ce constă în difuzarea de "informaţii false" cu privire la singurul ser disponibil în Ucraina, Covishield, care este vaccinul companiei farmaceutice anglo-suedeze AstraZeneca produs în India şi din care Ucraina a achiziţionat 500.000 de doze.

Potrivit lui Stepanov, informaţiile care denigrează Covishield ar putea fi comandate de susţinători ai vaccinurilor ruseşti, interzise în Ucraina, pentru că Federaţia Rusă a anexat Crimeea în 2014 şi este considerată susţinătoarea unui conflict separatist în estul ucrainean.

"Printre posibilii comanditari ai acestei isterii anti-vaccin există oameni care vor ca Ucraina să nu folosească vaccinuri produse de principalii fabricanţi mondiali (...), ci doar vaccinul fabricat de ţara-agresor", a spus ministrul.

Covishield a fost criticat în special pe reţelele sociale din Ucraina, pentru că este produs în India şi nu în Occident.

Până la ora actuală, această ţară a înregistrat peste 1,4 milioane de infectări şi peste 27.000 de decese de COVID-19, la o populaţie de circa 40 de milioane de locuitori.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 524


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți