Politică
Redactor: Marin Gherman
01 februarie 2022

Criza ucraineană: Rusia a trimis un răspuns scris Statelor Unite

Criza ucraineană: Rusia a trimis un răspuns scris Statelor Unite
01 februarie 2022

Criza ucraineană: Rusia a trimis un răspuns scris Statelor Unite

Statele Unite au primit un răspuns scris din partea Rusiei la propria scrisoare privind criza din Ucraina care ameninţă să declanşeze un nou conflict în Europa, a declarat un oficial american, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Putem confirma că am primit un răspuns scris din partea Rusiei", a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane, care nu a dorit să dea informaţii despre conţinutul documentului.

"Credem că nu ar fi productiv să negociem în public, aşa că vom lăsa Rusia să vorbească despre răspunsul său, dacă doresc acest lucru", a adăugat el.

"Rămânem pe deplin angajaţi în favoarea dialogului pentru a rezolva aceste probleme şi vom continua să ne consultăm îndeaproape cu aliaţii şi partenerii noştri, inclusiv cu Ucraina".

Acest nou schimb de scrisori are loc în ajunul unei convorbiri telefonice între secretarul de stat al SUA Antony Blinken şi omologul său rus Serghei Lavrov, care urmează să aibă loc marţi.

Scrisoarea Rusiei este de fapt un răspuns la răspuns. Statele Unite au trimis o scrisoare Rusiei săptămâna trecută ca răspuns la propunerile de tratat de la mijlocul lunii decembrie în care Moscova îşi prezenta cerinţele sale de securitate.

Occidentalii îi acuză pe ruşi că au dislocat peste 100.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina în pregătirea unei posibile invazii. Kremlinul asigură că nu intenţionează să atace Ucraina, dar solicită garanţii formale de securitate, în special asigurarea juridică că Ucraina nu va deveni niciodată membră a NATO, dar şi revenirea la dislocările militare ale Alianţei Nord-Atlantice din 1997.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 742


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți