Politică
Redactor: Svetlana Pantea
07 decembrie 2021

De ziua Forțelor Armate, Președintele Ucrainei a vizitat trupele din Donbas

De ziua Forțelor Armate, Președintele Ucrainei a vizitat trupele din Donbas
07 decembrie 2021

De ziua Forțelor Armate, Președintele Ucrainei a vizitat trupele din Donbas

Forţele armate ale Ucrainei sunt capabile să respingă orice atac din partea Rusiei, a declarat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu prilejul marcării Zilei Forţelor Armate, printr-o desfăşurare de vehicule blindate americane şi de nave de patrulare.

Îmbrăcat în echipament de camuflaj, cu cască și vestă antiglonț, Zelenski s-a deplasat luni pe linia frontului din estul ţării.

“Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră astăzi, vă mulţumesc pentru protejarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a spus şeful statului, citat într-un comunicat, vizitând poziţiile apărătorilor ucraineni în regiunea Doneţk.

„Cu astfel de oameni ca voi, vom învinge negreşit”, a asigurat preşedintele ucrainean, înmânând soldaţilor decoraţii de stat şi cadouri, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la formarea forţelor armate ale Ucrainei, după proclamarea independenţei sale în 1991 în urma prăbuşirii URSS.

Vizita sa în Donbas intervine într-un context de tensiuni grave între Rusia şi Ucraina, susţinută de aliaţii ei occidentali, care acuză Kremlinul de pregătirea unei invazii iminente asupra Ucrainei.

Preşedintele american Joe Biden a promis „un sprijin de neclintit” faţă de Kiev în confruntarea cu Moscova şi va avea marţi discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a încerca să dezamorseze criza.

Ucraina a acuzat Rusia că a comasat zeci de mii de militari în apropierea graniţei sale şi că s-ar pregăti pentru o ofensivă militară pe scară largă, ceea ce ar lăsa deschisă perspectiva unui război făţiş între cei doi vecini.

„Militarii Forţelor Armate ale Ucrainei continuă să-şi îndeplinească cea mai importantă misiune, aceea de a apăra libertatea şi suveranitatea statului în faţa agresorului rus.  Armata ucraineană are încredere în forţa sa şi este capabilă să zădărnicească orice plan de cucerire al inamicului”, a mai declarat Preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenski,

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 293


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți