Politică
Redactor: Elvira Chilaru
20 ianuarie 2021

Deciziile consiliilor locale cu privire la limbile regionale din Transcarpatia au fost revocate

Deciziile consiliilor locale cu privire la limbile regionale din Transcarpatia au fost revocate
20 ianuarie 2021

Deciziile consiliilor locale cu privire la limbile regionale din Transcarpatia au fost revocate

Toate deciziile consiliilor locale cu privire la funcționarea limbilor regionale în Transcarpatia au fost revocate. Acest lucru a fost anunțat de comisarul pentru protecția limbii de stat Taras Kremin.

El a apelat la Procurorul General al Ucrainei să anuleze deciziile unor consilii regionale și locale privind funcționarea limbilor regionale. El a primit o adresă  de la Parchetul Regional Transcarpatic. Acesta afirmă că Consiliul raional Bergovo a revocat în mod independent decizia privind funcționarea limbii regionale în  29 decembrie 2020. Acest lucru a fost confirmat și de purtătorul de cuvânt al Parchetului Transcarpatic, Kateryna Khyzhnyak.

"Mai devreme, decizia consiliului satului Slatina (Solotvino) din regiunea Transcarpatia  din 22 decembrie a fost anulată", a spus Taras Kremin, "și decizia consiliului Apșa de Jos  de a recunoaște limba română drept  limbă regională. Pe baza legii, care a fost declarată neconstituțională, „Cu privire la principiile politicii lingvistice de stat”, la un moment dat, începând din 2012, în unele consilii locale de pe teritoriul Ucrainei au fost aprobate programe regionale pentru dezvoltarea anumitor limbi ale minorităților naționale ale popoarelor băștinașe.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 478


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți