Politică
17 ianuarie 2020

Declarație explozivă din Ucraina: posibilitatea ca Iranul să fi doborât avionul în mod intenționat este luată în calcul

Declarație explozivă din Ucraina: posibilitatea ca Iranul să fi doborât avionul în mod intenționat este luată în calcul

Guvernul ucrainean nu exclude deocamdată posibilitatea ca Iranul să fi doborât avionul cu 176 de oameni în mod intenționat, scrie Kyiv Post.

Potrivit publicației Libertatea, experții ucraineni se află încă în Iran pentru a investiga doborârea avionului cu 176 de oameni la bord de către forțele iraniene. Principala întrebare care trebuie lămurită este dacă tirul cu rachete al iranienilor a fost cu adevărat accidental, așa cum susține Teheranul.

”Deși Iranul a admis că a doborât avionul și susține că totul s-a întâmplat ca urmare a unei greșeli tragice, noi trebuie să stabilim dacă acest lucru a fost accidental sau intenționat”, a scris Andrii Iermak, consilierul președintelui Vladimir Zelenski, într-un material pentru Ukrainska Pravda. Ulterior, Iermak a repetat comentariul într-un interviu pentru Novoe Vremya. El a evitat însă să detalieze, spunând că nu dorește ca declarațiile sale să afecteze munca experților care se află pe teren. Iranul a recunoscut că a doborât ”din eroare” avionul Boeing 737-800 al companiei Ukraine International Airlines, la scurt timp după ce decolase din Teheran. Ulterior, Teheranul a anunțat arestarea unor oameni responsabili pentru doborârea aeronavei.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 263
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți