Politică
Redactor: Elvira Chilaru
06 decembrie 2021

Decomunizare în Ucraina: 50 de străzi din Transcarpatia trebuie redenumite

Decomunizare în Ucraina: 50 de străzi din Transcarpatia trebuie redenumite
06 decembrie 2021

Decomunizare în Ucraina: 50 de străzi din Transcarpatia trebuie redenumite

În Transcarpatia, aproximativ 50 de străzi sunt supuse legii decomunizării. Acest lucru a fost anunțat de șeful ONG-ului „Decomunizare. Ucraina” Vadym Pozdnyakov. Potrivit acestuia, în același timp, Transcarpatia prezintă unele dintre cele mai bune ritmuri de decomunizare din țară.

„Consiliile locale sunt obligate să informeze registrul de stat al alegătorilor de îndată ce schimbă denumirea străzilor. Aceste denumiri sunt relevante și, din păcate, sunt vreo 50 de străzi în regiune,care se cer reglementate de lege, apoi  sunt încă sute de străzi, denumirile cărora sunt comuniste sau rusești și nu se încadrează în cerințele legii”, a spus expertul.

Transcarpatia prezintă ritmuri  bune de decomunizare. Majoritatea monumentelor de aici au fost deja demontate.

 „În marea majoritate, dacă există simboluri comuniste, acestea sunt demontate foarte repede de către autoritățile locale. Numărul de simboluri comuniste pe care le avem în baza noastră este cel mai mic în Transcarpatia", a spus Vadym Pozdnyakov.

Potrivit acestuia, dacă această problemă va fi soluționată  corespunzător, Transcarpatia poate fi complet curățată de simbolurile comuniste în decurs de un an.

Expertul a spus: "Pregătim un demers  către fiecare dintre Comunitățile  teritoriale cu o cerere de redenumire a străzilor. Ne-am adresat  în repetate rânduri, iar acum ne vom adresa centralizat cu referire la fiecare stradă în parte".

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 261


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți