Politică
Redactor: Marin Gherman
18 iunie 2021

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni obține personalitate juridică – ordonanță de urgență a Guvernului României

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni obține personalitate juridică – ordonanță de urgență a Guvernului României
18 iunie 2021

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni obține personalitate juridică – ordonanță de urgență a Guvernului României

Guvernul României înfiinţează Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin preluarea activităţii Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, structură fără personalitate juridică, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale nr. 52 din 16 iunie 2021, potrivit Agenției BucPress.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este condus de un secretar de stat, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului, în condiţiile legii. Finanţarea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Secretarul de stat care conduce Departamentul pentru Românii de Pretutindeni are calitatea de ordonator terţiar de credite.

În același timp, se înfiinţează Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului, prin preluarea activităţii Departamentului pentru relaţia cu Republica Moldova, structură fără personalitate juridică, înfiinţată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 68/2019, aprobată cu modificări prin Legea nr. 77/2020, care se desfiinţează.

Timp de 30 de zile structurile cu personalitate juridică vor prelua fondurile, personalul și documentația entităților fără personalitate juridică. Potrivit Ordonanței de urgență, decizia a ținut cont de funcţionarea ineficientă a unor structuri publice şi o slabă susţinere şi promovare a intereselor românilor de pretutindeni, luând în considerare necesitatea realizării unui nivel de reprezentare pe plan intern şi extern, respectiv creşterea capacităţii instituţionale în relaţiile cu autorităţile din statele unde trăiesc comunităţi de români şi eficientizarea derulării activităţilor privind finanţarea prin implementare directă şi indirectă.

Agenția BucPress - www.bucpress.eu 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 844


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți