Politică
19 noiembrie 2020

Diplomat american: ”Aliații Federației Ruse se află în Parlamentul ucrainean, iar oligarhii telefonează judecătorilor”

Diplomat  american: ”Aliații Federației Ruse se află în Parlamentul ucrainean, iar oligarhii telefonează judecătorilor”

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în Ucraina, Christina Queen a declarat că în Ucraina oligarhii continuă să telefoneze judecătorilor, iar aliații Kremlinului stau în Rada Supremă.

Această opinie a fost exprimată în cadrul forumului ”Pachetul de reanimare a reformelor - ”Dialoguri despre reforme: calea spre Vilnius”, care se desfășoară la Kiev. Potrivit publicației sud.ua, la dezbateri participă reprezentanți ai Cabinetului de Miniștri, Oficiului Președintelui, Radei Supreme și ambasadelor din Ucraina.

Diplomatul american a atras atenția asupra unor provocări importante ale integrării euro-atlantice pe care Ucraina ar trebui să le pună în aplicare, fără de care nu va reuși să demonstreze unele succese la acest capitol.

"Acum, pe mai multe fronturi, Ucraina luptă împotriva agresiunii Federației Ruse. Anexarea Crimeei, conflictul din Donbas, atacuri cibernetice și dezinformări care sunt răspândite de pe teritoriul Federației Ruse, precum și prin intermediul aliaților Moscovei, care, de asmenea, se află în Rada Supremă", a declarat Christina Queen.

În plus, ea a menționat că, în mod similar, statul ucrainean se confruntă cu provocări interne - combaterea corupției. Este important ca implementarea acestor provocări se se desfășoare simultan.

Potrivit diplomatului american, experții occidentali observă tentative ale ”unor aliați ai Federației Ruse de a submina parcursul pro-european al Ucrainei prin intensificarea retoricii anti-occidentale”. Ea a accentuat asupra faptului că acest lucru se face cu ajutorul deţinătorilor de proprietăţi media și a rețelelor sociale. Prin urmare este important ca guvernul ucrainean să reziste campaniilor de dezinformare. Queen a subliniat, de asemenea, că în Ucraina ”interesele personale” ale unora din exterior se lasă resimțite asupra afacerilor interne ale țării. În special, aceștea vor să gestioneze politica internă pentru a se îmbogăți și să se asigure că Ucraina ar putea suferi un mare eșec pe calea integrării euro-atlantice.

”Pentru ca instituțiile publice să se afle în serviciul și subordonarea cetățenilor ucraineni, Procurorul General ar trebui să lucreze în beneficiul poporului și nu al intereselor personale”, a rezumat Christina Queen, completând ”administrația SUA intenționează să coopereze în continuare cu autoritățile ucrainene în direcția integrării euro-atlantice”.

  Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 245


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți