Politică
11 mai 2022

Dmitro Kuleba: „Ucraina și-a schimbat obiectivele în războiul cu Rusia”

Dmitro Kuleba: „Ucraina și-a schimbat obiectivele în războiul cu Rusia”
11 mai 2022

Dmitro Kuleba: „Ucraina și-a schimbat obiectivele în războiul cu Rusia”

Ucraina și-a schimbat obiectivele militare în războiul cu Rusia și încearcă acum să împingă trupele ruse din întreaga țară, a declarat ministrul de externe Dmitro Kuleba într-un interviu pentru Financial Times. El a adăugat că „imaginea victoriei este un concept în evoluție”.

„În primele luni de război, victoria pentru noi a arătat ca retragerea trupelor ruse pe pozițiile pe care le-au ocupat până pe 24 februarie și răzbunare pentru pagubele cauzate. Acum, dacă suntem suficient de puternici pe frontul militar și câștigăm bătălia pentru Donbas, care va fi decisivă pentru dinamica ulterioară a războiului, atunci, fără îndoială, victoria pentru noi în acest război va fi eliberarea teritoriilor rămase”, a spus ministrul.

Kuleba a subliniat că numai înfrângerea Rusiei va permite Ucrainei să-și redeschidă porturile de la Marea Neagră și să restabilească exportul. În același timp, dacă Kievul va primi „și mai mult sprijin militar, îi va putea scoate pe ruși din regiunea Herson, va învinge flota Mării Negre și va debloca traficul”.
Totodată, șeful diplomației ucrainene nu exclude ca Ucraina să fie nevoită să negocieze pentru a rezolva situația pentru a evita prea multă vărsare de sânge. Cu toate acestea, în acest caz, Kievul ar dori să aibă cele mai multe „cărți puternice”.

Kuleba a spus că este convins că aliații Ucrainei vor sprijini obiectivul final al țării, care include scoaterea Rusiei din Donbas și Crimeea, deoarece agresiunea Moscovei a fost cea care a oferit Occidentului un nou obiectiv.

„Ei simt deja că victoria noastră va fi victoria lor și, prin urmare, cred că ne vor sprijini”, a spus Kuleba.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 358


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți