Politică
Redactor: Marin Gherman
06 ianuarie 2021

Dr. Radu Lupescu și scriitorul Matei Vișniec, decorați de președintele Franței cu Ordinul Național al Meritului

Dr. Radu Lupescu și scriitorul Matei Vișniec, decorați de președintele Franței cu Ordinul Național al Meritului
06 ianuarie 2021

Dr. Radu Lupescu și scriitorul Matei Vișniec, decorați de președintele Franței cu Ordinul Național al Meritului

Recunoștința statului francez pentru doi români. Printr-un decret semnat de președintele Emmanuel Macron, doi români devin Cavaleri ai Ordinului Național al Meritului. Radu Lupescu, medic anestezist – reanimator din Strasbourg și scriitorul Matei Vișniec, originar din Bucovina, primesc această importantă distincție, a anunțat Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța.

"Radu Lupescu, medic anestezist – reanimator din Strasbourg, primește aceasta importantă distincție pentru eforturile sale în lupta împotriva coronavirusului. În toată aceasta perioada, l-ați putut urmări pe dl Lupescu și în presa din România, care i-a preluat postările competente,  inteligente și instructive de pe pagina de FB.  Cel de-al doilea decorat este scriitorul Matéi Visniec care, dincolo de faptul că e un mare dramaturg ale cărui piese sunt jucate din zeci de țări, lucrează de peste trei decenii la întărirea relației dintre România și Franța.  În aceasta primăvară, Matei Visniec a participat la proiectul «consultații poetice», organizat de Theatre de la Ville și de Insula 42, alaturi de alti autori sau actori (Nicoleta Lefter, Radu Vancu) a sunat oameni (care doreau să fie sunați, evident), cu care discuta aproximativ un sfert de oră și, în funcție de direcția în care o lua conversația, încheia cu recitarea unui poem. Altfel spus, în pandemie, o terapie prin poezie.  Felicitări celor doi Cavaleri!", a scris marți Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, pe pagina sa de socializare, citat de RFI România.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 351


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți