Politică
Redactor: Mariana Struț
29 martie 2021

După 100 de zile primarul de Cernăuți, Roman Kliciuk a prezintat o dare de seamă

După 100 de zile primarul de Cernăuți, Roman Kliciuk a prezintat o dare de seamă
29 martie 2021

După 100 de zile primarul de Cernăuți, Roman Kliciuk a prezintat o dare de seamă

Roman Kliciuk a prezentat un raport al celor 100 de zile în funcția de primar al Cernăuțiului. El a numit realizările – formarea majorității în Consiliu, reluarea zborului către Kiev, concedierea „managerilor ineficienți” și numirea în schimb a unor „eficienți”. Foștii funcționari au recurs la adresări în instanță. Fără opoziție în Consiliu, primarul a lucrat aproape două luni.

În cele 100 de zile ca primar – Kliciuk  a promis că va efectua un audit al utilităților și departamentelor. Într-un interviu el a spus că astfel de inspecții nu vor avea forță juridică, dar vor avea ca rezultat decizii de conducere, potrivit UA Bucovina.

Auditul este realizat de angajații Consiliului municipal, de consilierii primarului și de reprezentanții ”Alternativei Unice”, din care a fost ales Klichuk. Concluziile sunt direcționate poliției.

Timp de trei luni primarul a analizat detaliat activitatea întreprinderii municipale - "Chernivtsispetskomuntrans". A fost descoperită o utilizare abuzivă a banilor bugetari. Șeful întreprinderii Oleksandr Letuchy nu este de acord cu rezultatele analizei.

Departamentele au fost, de asemenea, inspectate parțial. Trei directori au fost concediați în 100 de zile. Auditul Departamentului Locuințelor și Serviciilor Comunale a fost condus de consilierul primarului Hryhorii Prohorenko. Ulterior el a fost numit director. Potrivit lui Kliciuk, acesta  este un bun manager.

Trei șefi de departamente cer să fie repuși în funcție. Într-un interviu fostul director al Departamentului de dezvoltare, Vitalii Havryș a spus că a fost concediat fără niciun motiv în timpul internării sale în spital.

În luna februarie în regiune numărul persoanelor infectate cu coronavirus a crescut, aproape jumătate dintre toți pacienții diagnoticați cu coronavirus  au fost în Cernăuți. Din cauza lipsei locurilor cu acces la oxigen, pacienții din Cernăuți au fost internați în spitalele raionale.

Începând cu 25 martie, 14 pacienți au fost internați în Noua Suliță, 7 în Herța și nouă în Hotin, la 60 de kilometri de oraș. Printre aceștia se numără pacienții cu evoluție severă, care au nevoie de dotare cu oxigen.

De la începutul anului, în orașul Cernăuți au fost desfășurate 87 de paturi suplimentare pentru pacienții cu COVID-19. Prin urmare, potrivit lui Kliciuk, orașul a reușit să creeze condiții pentru pacienții care trebuie să fie spitalizați. Primarul consideră că spitalizarea în raioane este urmarea unei neînțelegeri între serviciul de ambulanță și instituțiile medicale ale orașului. După o ședință recentă, pacienții din Cernăuți nu vor mai fi duși în spitalele din centrele raionale.

Anterior, directorul Centrului de ambulanță, Volodymyr Eelenev a declarat că pacienții sunt spitalizați în acele instituții medicale unde sunt locuri disponibile cu oxigen. Instituțiile medicale orășenești au refuzat să interneze pacienții.

Kliciuk a promis că va organiza concursuri deschise pentru funcții superioare în primărie. În timpul raportului, el a spus că până acum s-au anunțat șase concursuri.

În același timp, în trei luni, numirile au fost făcute prin ordinul primarului. Klichuk a explicat acest fapt prin lipsa de timp. El a mai spus că, după șase luni de muncă, va decide dacă noii lideri vor rămâne în funcție sau nu.

Jumătate din noii șefi de departamente și întreprinderi sunt reprezentanți ai partidului Alternativa Unică. Astfel, șeful departamentului de locuințe Hryhorii Prohorenko și șeful pieței Kalynivska Oleh Gulpak la alegerile locale au candidat pentru deputați din partea Alternativei Unice. Noua șefă a departamentului de servicii medicale, Natalia Kalmykova, este deputatul în funcție din cadrul partidului Alternativa Unică, iar șeful departamentului juridic, Serhii Venhryniuk, a fost reprezentat al partidul la alegeri.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 556


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți