Politică
10 februarie 2021

Europarlamentarul Eugen Tomac a solicitat Comisiei Europene să instituie un mecanism de monitorizare a situației minorităților din Ucraina (VIDEO)

Europarlamentarul Eugen Tomac a solicitat Comisiei Europene  să instituie un mecanism de monitorizare a situației minorităților din Ucraina (VIDEO)
10 februarie 2021

Europarlamentarul Eugen Tomac a solicitat Comisiei Europene să instituie un mecanism de monitorizare a situației minorităților din Ucraina (VIDEO)

În cadrul dezbaterilor din Parlamentul European privind relația Uniunii Europene cu Ucraina, europarlamentarul Eugen Tomac a solicitat ca executivul de la Bruxelles să creeze un mecanism de monitorizare a situației minorităților naționale, în condițiile în care autoritățile de la Kiev, sub pretextul combaterii rusificării, aplică o serie de măsuri discriminatorii la adresa altor comunități etnice.

În acest sens, având în vedere că Ucraina a moștenit de la Uniunea Sovietică comunități întregi de români, „sunt profund îngrijorat de soarta acestora și tocmai de aceea consider că trebuie să acționăm pentru a proteja identitatea conaționalilor noștri. Românii sunt cea mai numeroasă comunitate minoritară din Ucraina, după comunitatea rusă și prin urmare, dreptul la educație, exprimare și reprezentare trebuie garantat de un stat considerat partener al Uniunii Europene.

Prin urmare, cererea evocată în plen va fi înaintată Comisiei Europene și cu sprijinul parlamentarilor din alte state, vom solicita crearea unui mecanism de monitorizare a drepturilor minorităților provenite din statele membre ale Uniunii Europene. De asemenea, vom cere condiționarea acordării fondurilor europene de respectarea standardelor și legislației comunitare privind minoritățile naționale”, a spus Eugen Tomac.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 816


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți