Politică
Redactor: Mirela Amarie
07 mai 2021

Facebook a șters o rețea de conturi legate de partidul politic ucrainean „Slujitorul poporului”

Facebook a șters o rețea de conturi legate de partidul politic ucrainean „Slujitorul poporului”
07 mai 2021

Facebook a șters o rețea de conturi legate de partidul politic ucrainean „Slujitorul poporului”

Rețeaua de socializare Facebook a șters 105 de conturi, 24 de pagini și cinci profiluri de Instagram, care, potrivit companiei, erau legate de partidul politic ucrainean „Slujitorul poporului”, potrivit raportului companiei de la sfârșitul lunii aprilie.

„Deși oamenii din spatele acestei activități au încercat să-și ascundă identitatea și coordonarea, ancheta noastră a dezvăluit legături cu persoane asociate partidului politic «Slujitorul poporului» din Ucraina”, se menționează în darea de seamă.

Conturile  au fost șterse pentru încălcarea politicii Facebook privind comportamentul coordonat neautentic. Se remarcă faptul că oamenii „din spatele lor” au scris în rusă și ucraineană despre corupție, politică, mașini, au publicat conținut satiric despre COVID-19, au scris cuvinte în sprijinul „Slujitorilor poporului” și au criticat partidele și politicienii de opoziție, inclusiv pe fostul președinte Petru Poroșenko și pe primarul Kievului, Vitalii Kliciko. Se menționează faptul că pentru publicitatea acestor pagini s-au cheltuit aproximativ 210.000 de dolari.

Tot în luna aprilie, Facebook a închis o altă rețea operată din Ucraina pentru încălcarea politicilor rețelei. În acest caz, ancheta companiei a relevat legături cu persoane fizice și juridice care au intrat sub sancțiunile Departamentului Trezoreriei SUA - cu Andrii Derkaci, Petru Juraveli și publicația „Begemot” .

„Oamenii din spatele conturilor copiau conținut de știri din alte surse mass-media ucrainene. Au creat o rețea formată din site-uri media presupuse independente și resurse de social media și au promovat conținut favorabil politicienilor și grupurilor lor politice. În același timp, conturile au arătat un comportament similar în sprijinul altor entități politice”, citim în raport.

Rețeaua deconectată a inclus 477 de conturi Facebook, 363 de pagini, 35 de grupuri și 29 de conturi Instagram, pentru care s-au cheltuit pentru promovare 496 000 de dolari.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 360


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți