Politică
13 februarie 2020

Facebook a suspendat conturi ale spionajului militar rus care aveau ca ţintă Ucraina şi alte ţări din Europa de Est

Facebook a suspendat conturi ale spionajului militar rus care aveau ca ţintă Ucraina şi alte ţări din Europa de Est

Facebook a anunţat miercuri că a suspendat o reţea de conturi utilizate de serviciul de informaţii al armatei ruse pentru a difuza conţinut fals online având ca ţintă Ucraina şi alte ţări din Europa de Est, transmite Reuters.

Cu toate că persoanele din spatele acestei reţele au încercat să îşi ascundă identităţile şi poziţia, investigaţia noastră a descoperit legături cu serviciile de informaţii militare ruse”, arată un comunicat al Facebook citat de publicația Adevărul.

Facebook, care a avut dificultăţi în a opri guvernele şi grupurile politice de a-i folosi platforma pentru răspândirea de informaţii false sau înşelătoare, anunţă în mod regulat că a oprit campanii de dezinformare din ţări între care şi Rusia. Directorul pentru politici de securitate cibernetică al Facebook, Nathaniel Gleicher, a spus că cea mai recentă operaţiune a Rusiei a folosit peste 100 de conturi pe Facebook şi Instagram pentru a crea persoane false, care au pozat deseori drept jurnalişti în anumite ţări, notează sursa citată. Aceste conturi au contactat apoi presa locală şi politicieni pentru a planta ştiri false despre probleme politice cu caracter diviziv, cum ar fi acuzaţii de corupţie, tensiuni etnice în Crimeea şi doborârea avionului unei companii din Malaezia în Ucraina, în 2014.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 406
Разом, у безпеці! День європейської співпраці 2020


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți