Politică
25 iunie 2020

Forțele armate ale Ucrainei au primit sisteme de rachete antitanc

Forțele armate ale Ucrainei au primit sisteme de rachete antitanc

Forțele armate ale Ucrainei au primit rachete antitanc. Rachete americane FGM-148E, care sunt una dintre cele mai recente modificări ale rachetelor antitanc de tip Javelin, au intrat în dotarea Forțelor terestre ale armatei.

”În cadrul unui proiect-pilot al guvernului american ”Vânzări internaționale de armament” în Ucraina au fost livrate rachete antitanc Javelin și echipamente militare în valoare totală de peste 27 milioane dolari”, potrivit unui comuniicat al serviciului de presă al Ministerului Apărării al Ucrainei. Proiectul prevede furnizarea de sisteme de rachete antitanc către armata ucraineană, întreținerea acestora și acordarea de servicii pentru instruirea personalului militar în exploatarea eficientă a sistemelor antitanc de tip Javelin.

"Implementarea contractului de livrare de arme Kievului (în valoare de 36,5 milioane dolari) este un pas semnificativ în dezvoltarea cooperării strategice SUA-Ucraina privind susținerea potențialului de apărare al Ucrainei și conturează noi perspective pentru Ministerul Apărării al Ucrainei cu privire la punerea în aplicare a unor acorduri internaționale directe în domeniul livrării de arme și echipamentelor militare cu țările partenere",  s especifică în comunicatul Ministerului Apărării.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 277

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți