Politică
25 aprilie 2022

Franța: Emmanuel Macron câştigă alegerile prezidenţiale şi devine primul preşedinte reales în două decenii

Franța: Emmanuel Macron câştigă alegerile prezidenţiale şi devine primul preşedinte reales în două decenii
25 aprilie 2022

Franța: Emmanuel Macron câştigă alegerile prezidenţiale şi devine primul preşedinte reales în două decenii

Emmanuel Macron a câștigat duminică un nou mandat de președinte al Franței, el clasându-se, potrivit rezultate anunțate după încheierea votului în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, în fața contracandidatei Marine Le Pen, cu 58% din voturi față de 41%.

Preşedintele francez în exerciţiu Emmanuel Macron (44 de ani), candidat al partidului liberal de centru „La Republique en Marche”, a înfruntat-o în acest tur final al alegerilor prezidențiale pe lidera de extremă-dreapta Marine Le Pen (53 de ani), candidata formațiunii „Rassemblement National” (fostul partid Frontul Naţional).

Francezii au votat duminică pentru viitorul preşedinte al țării şi au avut de ales, la fel ca în 2017, între Emmanuel Macron și Marine Le Pen.

Secţiile de votare - unde 48,7 milioane de alegători au fost așteptați la urne - s-au închis la orele 20:00 şi 21:00 locale în marile oraşe din Franţa.

În ce privește participarea la vot, aceasta se situa la ora 17:00, ora Parisului, la 63,23%, mai scăzută decât la precedentele alegeri prezidenţiale din 2017 (65,3%) și chiar față de primul tur de scrutin (65%). La primul tur, din 10 aprilie, rata finală de participare a fost de 73,69%.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 229


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți