Politică
Redactor: Marin Gherman
05 ianuarie 2022

Gheorghe Cârciu – noul secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Gheorghe Cârciu – noul secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni
05 ianuarie 2022

Gheorghe Cârciu – noul secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului are de miercuri un nou șef. Premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Gheorge Florin Cârciu în funcția de secretar de stat, susținut de PSD. Decizia de numire a fost publicată, miercuri, în „Monitorul Oficial”.

Potrivit G4Media, șefia acestui departament care, potrivit legii asigură relația cu românii din afara țării și facilitează integrarea lor în statul de reședință, a fost deținută de USR (Oana Ursache), iar anterior de PNL (Ovidiu Burdusa).

Originar din Bixad, unde a și candidat la alegerile locale pentru funcția de primar, Cârciu (49 de ani) are afaceri în Franța, unde petrece o bună parte din timp, scrie presa locală.

La alegerile locale din 2020, Gheorghe Cârciu a candidat ca independent la postul de primar al comunei Bixad, susținut de PSD. A pierdut însă în fața liberalului Ioan Tătar.

Cârciu a fost propus de primărița din Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, șefa PSD Satu Mare, la funcția de președinte al filialei PSD Bixad.

Potrivit unei postări PSD Bixad din august 2020, Cârciu a fost distins de PS Iustin Sigheteanu, cu o diplomă de merit pentru contribuția sa adusă la construirea capelei din Bixad, dar și la toate bisericile din episcopie, el fiind, totodată, și membru în cadrul Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

Înainte de PSD, Gheorghe Cârciu a fost membru în Partidul Ecologist Român. A candidat în 2014 la alegerile europarlamentare.

„A plecat din țară imediat după terminarea liceului, în 1992, pentru o perioadă scurtă de un an, apoi a revenit în țară, dar văzând că nu s-a schimbat nimic, că nu sunt locuri de muncă, a plecat din nou spre Paris. Lucrează de peste 20 de ani în Franța, având propria firmă de construcții cu peste 100 de angajați”, scria portalsm.ro în 2014.

La rândul său, Gheorge Cârciu declara la vremea respectivă: „Viața mea a fost împărțită între Paris și Satu Mare”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 349


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți