Politică
Redactor: Elvira Chilaru
01 iulie 2020

Guvernatorul Transcarpatiei, nemulțumit de situația privind finanțarea școlii „maghiare” din Vinohradiv

Guvernatorul Transcarpatiei,  nemulțumit de situația privind finanțarea școlii „maghiare” din Vinohradiv

Directorul Școlii din Vinohradiv cu predare în limba maghiară solicită fonduri pentru reparația instituției de învățământ. Școala se află în managementul operațional al instituției municipale a consiliului raional „Centrul pentru deservirea instituțiilor de învățământ din raionul Vinohradiv”.

Adresările  repetate ale directorului către Centrul respectiv în vederea obținerii  fondurilor necesare  pentru reparațiile curente ale școlii, înlocuirea sistemului de încălzire, a frigiderului, papetărie, medicamente și detergenți etc., rămân fără răspuns.

 "Am adresat o scrisoare șefului consiliului raional Vinohradiv pentru a oferi informații actualizate cu privire la distribuția fondurilor pentru întreținerea instituțiilor de învățământ  general din raion. Consider că este inacceptabil să se limiteze finanțarea instituțiilor de învățământ cu predarea în limbile minorităților naționale.  Mai ales în lumina relațiilor de bună vecinătate cu Ungaria. Am însărcinat consiliul raional  să accelereze procesul de acordare a  autonomiei financiare instituțiilor de învățământ, astfel cum prevede Legea educației generale complete. Autonomia financiară va oferi conducerii  școlii independență în luarea deciziilor, precum și în îmbunătățirea bazei materiale și tehnice a instituțiilor și a funcționării corespunzătoare a acestora ”, a declarat guvernatorul Transcarpatiei, Oleksii Petrov.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 229

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți