Politică
Redactor: Elvira Chilaru
17 iunie 2021

Guvernul ucrainean a eliminat cerința de testare pentru ucrainenii care se întorc din străinătate

Guvernul ucrainean a eliminat cerința de testare pentru ucrainenii care se întorc din străinătate
17 iunie 2021

Guvernul ucrainean a eliminat cerința de testare pentru ucrainenii care se întorc din străinătate

Cabinetul de Miniștri a anulat  cerința unui test negativ la coronavirus  sau autoizolare pentru ucrainenii care se întorc din străinătate și străinii cu reședința permanentă în Ucraina din cauza  trecerii la  un nivel „verde” privind  situația cu coronavirusul.

Potrivit portalului Guvernului, nivelul „verde” al pericolului epidemic din Ucraina permite  trecerea frontierei de stat din orice țară fără obstacole pentru cetățenii din Ucraina sau străinii cu permis de ședere permanentă.

"Conform deciziei  Ministerului Sănătății și Ministerului Transformării Digitale, de acum înainte nu va mai fi necesară instalarea aplicației mobile "Dia” la întoarcerea din străinătate în Ucraina", se spune în comunicatul publicat.

Cetățenii altor țări trebuie să aibă în continuare o poliță de asigurare pentru intrare, pentru tratament în caz de îmbolnăvire cu  COVID-19, precum și un test negativ sau un certificat de vaccinare completă:

-         rezultatul negativ al testului PCR efectuat nu mai devreme de 72 de ore înainte de trecerea frontierei;

-         rezultatul negativ al testării pentru COVID-19 prin metoda PCR (nu mai mult de 72 de ore înainte de trecerea frontierei)

-         rezultatul negativ al unui test rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2 (nu mai mult de 72 de ore înainte de trecerea frontierei);

-         un document care confirmă primirea unui curs complet de vaccinare cu  vaccinuri incluse în lista OMS.

 

Se specifică faptul că în cazul revenirii  pe teritoriul Ucrainei a unui alt nivel de pericol epidemic în loc de actualul  „verde” testarea  sau autoizolarea vor fi din nou necesare, indiferent de țara de sosire.

Autoizolarea nu va fi necesară în prezența unui test PCR negativ pentru coronavirus efectuat cu 72 de ore înainte de trecerea frontierei sau a unui test rapid negativ sau a unui document care confirmă primirea unui curs complet de vaccinare cu  vaccinurile COVID-19 incluse în OMS.

Agenția BucPress - www.bucpress.eu 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 960


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți