Politică
Redactor: Mariana Struț
25 martie 2020

Guvernul Ucrainei a declarat situație de urgență națională

Guvernul Ucrainei a declarat situație de urgență națională

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, din cauza situației create în jurul răspândirii infecției extrem de contagioase COVID-19, a extins regimul situației de urgență pe tot teritoriul țării. Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței Guvernului din 25 martie 2020, potrivit RBK-Ucraina, citată de Agenția BucPress.

Conform deciziei Guvernului Ucrainei, regimul situației de urgență este introdus pentru o perioadă de 30 de zile, până în data de 24 aprilie 2020. În afară de acesta pe tot teritoriul Ucrainei este prelungită carantina.

Potrivit prim-ministrului Denis Șmigal, regimul situației de urgență poate fi sau prelungit sau scurtat prin decizia Guvernului.

Pe durata situației de urgență în Ucraina vor fi sporite măsurile sanitare la punctele de trecere a frontierei, vor fi dezinfectate străzile. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Denis Șmigal pe Telegram.

Potrivit lui, Cabinetul de Miniștri a decis ca punctele de trecere a frontierei să fie dotate cu toate necesare pentru controlul sanitar a cetățenilor; să se alăture grănicerilor lucrătorii medicali, polițiștii, garda națională, lucrătorii serviciului de urgență; toate încăperile, drumurile și trotuarele trebuie să fie dezinfectate  frecvent; să fie acordat ajutor umanitar cetățenilor defavorizați prin implicarea serviciilor sociale și organizațiilor civice și de voluntari.

Reamintim că în regiunile Cernăuți și Jitomir situația de urgență a fost introdusă din data de 17 martie 2020, în conformitate cu decizia adoptată de Cabinetul de Miniștri al Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 551

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți